EL PROJECTE


Escoltar la llum, és un recital interpretat amb diverses disciplines artístiques i amb el que el públic hi té el paper més importat: el de l'emoció.


El projecte
El projecte vol ser una obra integral que doni presencia a diferents elements.

- L'escènica, pensada com introducció i navegació per la pròpia llum interna.
- Les reflexions teatralitzades i poètiques, on podem sentir com interactuem amb la llum externa, la llum en totes les situacions de la vida.
- La música clàssica, li dona un ambient emocional i eteri, que vesteix l'espectacle donant corporeïtat a l'espai, facilitant el viatge intern.


El recital
Partint del llibre amb el mateix nom de l’Eloy Sànchez Rosillo i la música de Georg Friedrich Händel (1685-1759) i Johann Sebastian Bach (1685-1750), es fa una proposta conjunta on l’espai passa a ser també un element important, doncs li dona una atmosfera; intima, il·luminada.

L’ambient, ja aboca a l’espectador a rebre tot allò que se li ofereix en forma de paraula, escènica i música d’una forma directa, que el submergeix en el missatge de l’obra: escoltar les pròpies emocions, la llum de la vida.Fotografia: Joan Sole Oller

Espai
La tria de l’espai, en aquest cas l’església del Roser, ha estat un dels pilars en els que s’ha construït l’obra.
L’espai determinava en certa mesura, el tipus de projecte, tant a nivell d’obra com d’ambientació.
Per la tria de l’escriptor, m’he basat molt en la premissa de les emocions, doncs per mi era la única premissa transmesa a priori que havia d’acomplir-se.
No podien ser emocions exaltades, ni passionals i vaig decantar-me per la recerca interna de les pròpies emocions, fent lectures de diferents autors i decidint a la fi que el més adient era el triat.


Fotografia: Joan Sole Oller